1. Bufetový obed a večera:

- hodina je na pozvánke

- najprv aperitív potom routový stôl: teplé pokrmy v miskách

- samoobsluha

- použité príbory taniere odnesie čašník

- menej formálne posedenia 

2. GARDEN party:- občerstvenie ako keď organizujeme recepciu koktail

3. Piknik:  - výlet v prírode, studené pokrmy, plastové príbory, taniere...

4. Banket:

- najnáročnejšie, najslávnostnejšie  ( 1 hosť = 1 obsluha)

- personál sa nesmie rozprávať z hosťami

- vopred určený zasadací poriadok

- čas obeda 1,5 – 2,5 hodiny

- aperitív hneď po zasadnutí za stôl

- podáva sa predjedlo dve mäsité jedlá

5. Rout:

- oblečenie také, ktoré je napísané na pozvánke

- trvanie 2 hod., komerčná záležitosť

- niekoľko 100 hostí, voľné pravidlá konzervácie

- studené stoly, misy

- nie sú spoločenské stoly

- hostia sa sami obslúžia

6. Recepcia

- priateľské stretnutie pracovníkov

- medzi 11:00 – 12:00 alebo po 17:00

- ak je slávnostné oblečenie, tak je uvedené na pozvánke

- hostia väčšinou stoje, chodia s partnermi